Wekelijks een hoofdstuk uit het Oude en Nieuwe Testament bestuderen

Nieuwsartikel

Imran uit Bagdad kwam via zijn smartphone in contact met de posts van het evangelisatie-project wat we ondersteunen. Het veranderde zijn leven.

Imran* is een jonge Syrische Druzenman uit Bagdad, Irak. Hij nam contact op omdat hij meer wilde weten over het christelijk geloof. Hij zocht de ‘ware God’. We begonnen gesprekken over onderwerpen zoals de Drie-eenheid en waarom God alle mensen straft voor de zonde van Adam. Hij vond het moeilijk om de Bijbel te lezen en te begrijpen. Daarom begonnen we om samen met hem wekelijks een hoofdstuk uit het Oude en het Nieuwe Testament te bestuderen. Soms stelde hij vragen, vroeg door of ging in discussie.

Recent stuurde Imran ons een bericht op WhatsApp waarin hij zei: “Ik wil dat de Heere mijn Verlosser en Redder is.” Onze collega vroeg hem of hij dat vanuit zijn hart zei. Om christen te zijn, moet je namelijk met heel je verstand, gedachten en hart in Jezus Christus geloven en in zijn verlossingswerk aan het kruis voor de vergeving van zonden. Hij antwoordde: “Ja, ik geloof! Vanaf het begin voelde ik me aangetrokken om meer over Heere Jezus te weten te komen, en toen ik meer leerde en de Bijbel bestudeerde ben ik gaan geloven.”

Omdat zijn geloof in het geheim is, zoekt het team naar mogelijkheden om hem aan een lokale kerk te koppelen, zodat hij ook andere christenen kan ontmoeten en verder kan groeien in zijn geloof.

* Gefingeerde naam in verband met zijn veiligheid. De man op de foto is niet Imran.

Lees ook de evaluatie van dit project.