Hoe gaat onze veldwerker hiermee om?
Een groepje vrouwen uit onze wijk is zeer religieus en steekt dat niet onder stoelen of banken. Zo nu en dan probeert een van hen ons te overtuigen van de schoonheid van de Koran en het gelijk van de islam. “Voel je het niet, die schoonheid?”, vragen ze dan.
Mijn eerlijke antwoord is: Nee. Ik voel dat niet. De steeds herhaalde verzen betekenen voor mij geen schoonheid; ze wekken eerder irritatie op. Maar hoe zeg ik dat op een manier die het gesprek niet direct afkapt? Ik wil de relatie niet verbreken en evenmin verzanden in een lange, onvruchtbare discussie.
De beste oplossing die we tot nu toe gevonden hebben, is: zelf verhalen vertellen. Andere verhalen. Want ten slotte is deze cultuur doordrenkt van verhalen. En dus trainen we onszelf sinds kort in het vertellen van korte anekdotes in het Arabisch die ingaan op de grote verschillen tussen de twee godsdiensten. Een prikkelende vraag naar aanleiding van het verhaaltje kan soms genoeg zijn om mensen aan het denken te zetten. En om de overstap te maken naar het vertellen van Bijbelverhalen.
Lees hier meer over de Woestijnleven projecten.
Wilt u deze projecten een financiële impuls geven?
Uw gift (ANBI, fiscaal aftrekbaar) is heel hartelijk welkom op rekeningnummer
NL68 TRIO 0786 7131 43 t.n.v. Stichting Ismaël
Hebt u de mogelijkheid om periodiek te steunen?
Klik hier en kies als bestemming Woestijnleven (veldwerkers algemeen).